Pàgines

Etiquetes

dimecres, 17 de març del 2010

L'ombra de la lluna

  • TITOL: L’ombra de la lluna (Moonlight shadow)
  • COMPOSITOR: Mike Oldfield (1953- )
Mike Oldfield és un compositor, gran guitarrista i multi-instrumentista britànic (toca més d’una vintenad’instruments en molts dels seus discs).
La majoria dels seus àlbums son instrumentals i molts han venut més d’un mil.lió de còpies: Tubular bells, primer disc de Mike en solitari, és el disc instrumental més venut de la història i guanyador d’un Grammy a la millor composició instrumental; és la banda sonora de la pel·lícula “L’exorcista”, tot i que es va fer sense el permís de Mike.
Per altra banda, vàries de les seves cançons no instrumentals, com Moonlight shadow o Islands han arribat al més alt de les llistes d’èxits en tot el món.
Aquest tema surt en el disc Crises (1982). L’estil d’aquest disc és rock progressiu, subgènere del rock que va aparèixer al final de la dècada dels 60 i va tenir el màxim protagonisme durant la primera meitat dels 70. Es va anomenar progressiu tant pel caràcter innovador com per la importància que dona a la progressió musical: pas gradual d’una sonoritat bucòlica (acústica, folk, modal, de tempo lent) cap a una altra urbana(elèctrica, tensa, accelerada, amb influència del blues i el hard rock). (extret de la web de M. Rosa Sanahuja Montesinos)



Interpreteu aquesta melodia, clica al següent enllaç per escoltar la base.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada